מאז שפרצה לחיינו האפשרות ליצור תמונות עם בינה מלאכותית, יצירת סדרת תמונות באותו סטייל – או יותר מזה, דמות עקבית – הייתה תמיד משאת נפש של היוצרים הדיגיטליים. אפילו מידג'רני, המלכה האם, הצליחה רק לאחרונה לספק פתרון הולם למטרה הזו.
אז בדקתי את מעבדת החלומות של קנבה (Dream Lab), והיא עושה עבודה לא רעה בכלל עם תמונת רפרנס. הכוונה בתמונת רפרנס היא האפשרות להעלות תמונה קיימת ולבקש מהבינה המלאכותית להשתמש בה כמודל ליצירת תמונה חדשה, תוך שמירה על הסגנון, הצבעים או האלמנטים העיקריים שבה.
חקרתי קצת את מעבדת החלומות והתרשמתי שהיא הרבה יותר טובה מ"מדיה קסם" שבקנבה, מתקרבת לרמה של DALL·E 3, אך עדיין פחות טובה מ-Ideogram או MidJourney.
אבל אם משתמשים בתמונת רפרנס, התוצאות משתדרגות משמעותית, מה שפותח גם את האפשרות ליצירת סדרת תמונות – וזו אופציה מהממת.
לדוגמה, העליתי את התמונה הזו שיצרתי ב-Microsoft Designer כתמונת רפרנס:

.
בהתחלה ביקשתי: "קרוקודיל חמוד אוכל גלידה", וזו אחת התמונות שקיבלתי מתוך סדרה של ארבע תמונות. כפי שניתן לראות, יש דמיון ברור בין התמונה המקורית לחדשה, הן בעיצוב הדמות והן בצבעוניות ובסגנון האיור.

לאחר מכן ניסיתי לכתוב פרומפט שונה לחלוטין: "דג זהב שט במים". למרות השינוי בתוכן, התוצאה שקיבלתי עדיין שמרה על אותו סגנון איורי והתיישרה עם הקו העיצובי של התמונות הקודמות.
ניתן לראות בבירור את הקשר הסגנוני בין שתי התמונות, כאילו הן לקוחות מאותו הספר:

עשיתי ניסיון נוסף שסקרן אותי במיוחד. הפעם העליתי כרפרנס דמות שיצרתי מראש בבינה מלאכותית (ב-MidJourney), במטרה לבדוק עד כמה Canva תשמור על המאפיינים של הדמות ותשתמש בה כבסיס ליצירת דמות עקבית.
התמונה הימנית היא תמונת הרפרנס, ולצידה התוצאה שקיבלתי לאחר שהוספתי את הפרומפט: "אישה עם כובע".
מה אתם אומרים – דומה?


המשכתי את הניסוי על ידי שימוש בתמונה שנוצרה על ידי "המעבדה" כרפרנס (התמונה השמאלית). הפעם ניסיתי לבדוק עד כמה הכלי שומר על הדמות גם כאשר הוא מתבסס על תמונה שנוצרה בתוכו.
השתמשתי בתמונה הזו כרפרנס והוספתי את הפרומפט: "אישה עם כובע רחב שוליים, לבושה בשמלה לבנה, הולכת ברחוב בתל אביב."
והתוצאה? יש דמיון, אך נראה שהתמונה התרחקה מעט מהמקור. כמובן, תמיד ניתן להשתמש באחד מהאתרים שמבצעים faces-wapper (החלפת פנים) כדי להחזיר את הדמיון. כמו לדוגמה האתר הזה: https://faceswapper.ai/swapper

דוגמה נוספת: העליתי את השף החמוד הזה שיצרתי ב-GPT והשתמשתי בו כרפרנס. הוספתי את הפרומפט: "טבח עומד במטבח ומחזיק סיר בישול."
והתוצאה?
מבחינת הפנים והצבעוניות – יש דמיון ברור. אבל נראה שהאיור הרבה פחות מפורט מהמקור, עם פחות דיוק בפרטים הקטנים.


אם טרם נתקלתם ב"מעבדת החלומות" - Dream Lab, בטח תשמחו לדעת שהאופציה הזו פתוחה גם למי שאין מנוי פרו או חשבון חינוכי בקנבה אך הגישה מוגבלת ליצירה של 20 תמונות בלבד שלא מתחדשות. למנויי פרו או לבעלי חשבון חינוכי יש אופציה פתוחה ל500 טוקנים שמתחדשים כל חודש. הגישה למרחב היצירה הזה נמצאת בעמוד הבית, כאשר האייקון שלו מופיע אחרון בתפריט הימני. ניתן לקרוא הסבר נוסף כאן.
הוספת תמונת רפרנס
לאחר שנכנסתם למעבדת החלומות, באזור שבו כותבים את הפרומפט, לוחצים על "צרף תמונה" ובוחרים תמונת רפרנס. אפשר לבחור תמונה מתוך:
היצירות של המעבדה
מבחר התמונות שהעליתם לקנבה
תמונה מהמחשב שלכם
לאחר מכן מוסיפים פרומפט, מג'נרטים – ומחכים לתוצאה.
ללא ספק, קנבה פינקה אותנו פה…!!

אגב, הרפרנס עובד טוב יותר עם תמונות שנוצרו בבינה מלאכותית מאשר עם תמונות שצולמו במציאות – לפחות לפי הניסיונות שלי.
מוזמנים לנסות בעצמכם! אשמח לשמוע איך הייתה החוויה שלכם ביצירת תמונות עם תמונת רפרנס – כתבו לי בתגובות!
Comments