top of page

להמריא עם ציורי הילדים

רעיון לפעילות מרתקת – גם עם תלמידים וגם עם מטפלים הפעילות מבוססת על ציורי ילדים, ונותנת להם חיים חדשים – תרתי משמע.

בעולם האמנות, אנחנו קוראים לזה סקיצה – ציור ראשוני שממנו יוצאת לדרך יצירה שלמה. גם ציורי ילדים הם סוג של סקיצה, רק שהם לא רק בסיס לעבודה אמנותית – אלא לעיתים קרובות גם חלון אל עולמו הפנימי של הילד. הם מבטאים בפשטות נאיבית ולעיתים גם בעוצמה לא מודעת רגשות, מחשבות וחוויות. זו הסיבה שמטפלים רבים עושים בהם שימוש ככלי להעמקה ולהבנה.

הרעיון שאני מציעה כאן יכול להתאים לכל גיל – ילדים, נוער, ואפילו מבוגרים – והוא משלב יצירה חווייתית עם אפשרות לשיח רגשי משמעותי.

כך זה עובד:

  1. שלב ראשון – הילד מצייר ציור על דף, בסגנון חופשי.

  2. שלב שני – מכניסים את הציור ל-ChatGPT ומבקשים ממנו להפוך את הציור לדימוי ריאליסטי.

אפשר להשתמש בפרומפט הבא:


צור גרסה ריאליסטית־למחצה בסגנון תלת־ממדי לציור נאיבי של ילד. שמור על הקומפוזיציה, הדמויות והאובייקטים המקוריים, כולל הפרופורציות והסידור שלהם. הוסף תאורה ריאליסטית, טקסטורות וצללים רכים כדי להעניק עומק, אך תוך שמירה על הצבעים הבהירים, הפשטות והקסם הילדי של הציור. התוצאה הסופית צריכה להיות פרשנות ריאליסטית שמעבירה את רוח האמנות התמימה והשמחה של הילד.




הנה עוד גרסה של הציור הזה, קצת יותר קרובה למראה הנאיבי של הציור



בשלב הבא מעלים את התמונה לאתר הנפשה כמו Kling.AI ויוצרים ממנה אנימציה.

כאן מתחולל הקסם: הדמויות שצייר הילד קמות לתחייה ומקבלות חיים חדשים.

כאשר התהליך מתבצע עם תלמידים, נפתחת בפניהם אפשרות מופלאה ליצירת סיפור אישי – כזה שמתחיל מהדמיון, מתפתח לדימוי חזותי, וממשיך כתסריט מונפש שמספר משהו עליהם.


כאשר מדובר במהלך טיפולי, ניתן לקיים שיח עם הילד על משמעות הציור, לשאול אותו מה הוא היה רוצה שיקרה עכשיו? – ולתרגם את הרצון הזה לביטוי חזותי בהנפשה. כך נוצרת חוויה אישית, מעצימה ומכילה, המשלבת יצירה, טכנולוגיה ורובד רגשי עמוק.





הנה עוד ציור ילדים והפרשנות הראליסטית שלו





Comments


bottom of page